Google læser endelig websider bedre

17. juni 2014 10:00 af Lars Jakobsen under Digital kommunikation, Udvikling & platforme   0

Dit website ser super fedt ud, dem der bruger det er glade, den hellige gral er velforvaret. Og dog, for meget af det superfede og interaktive indhold, som produceres på nettet og via dit site i dag er ikke direkte søgbart på Google. Og det betyder, at du mister værdifuld trafik. Google åbner nu op for en løsning. 


Det er efterhånden meget lang tid siden websider bestod af simple html dokumenter, der bød på faste navigationsmønstre, og hvor en sides indhold ikke ændrede sig, efter den var indlæst. I dag er nettet fyldt af levende og højt interaktive websites, som giver bedre og mere flydende brugeroplevelser på tværs af en række platforme. Hos Twins Solutions har vi i lang tid anvendt en række værktøjer og teknologier, som muliggør opbygningen af disse websites og webapps. 

Der har dog altid været et tilbagevendende problem, faktisk det samme problem som flash led under i sin tid; at google og andre søgemaskiner ikke har været i stand til at se det samme indhold som almindelige webbrowsere, og dermed heller ikke havde mulighed for at indeksere dette indhold.

 

Med javascript frameworks som fx Angular og Knockout bygger vi i dag levende dynamiske brugergrænseflader, hvor indhold hentes og vises simultant, ofte som følge af brugerens interaktioner. Problemet er, at Googles webcrawler ikke renderer javascript og dermed ikke kan indeksere dette indhold.

  

Alene inden for det sidste halve år har jeg arbejdet på et par projekter, hvor der skulle serveres separat indhold til Googles robotter (fx via html snapshots) for at sikre, at siderne ikke var værdiløse ift. søgemaskinerne, bl.a.:

  • Profilsider med profilinformation og citater
  • Google maps med vigtige lokationer, og detaljeret lokationsinfo

De gode nyheder

Google har netop meldt ud, at de ønsker at afvikle javascript på websider for at kunne indeksere bedre. Præcis hvor godt Googles webcrawlere kan renderer siderne er svært at spå om, og vi er da spændte på at se, hvordan Angular- og Knockout-baserede websider vil klare sig. Det finder vi forhåbentligt snart ud af - Google har nemlig planer om at udgive et nyt værktøj, under Google Webmaster Tools, der kan vise hvordan siderne renderes af Google.

 

Hvorfor er det vigtigt?

Søgemaskineoptimering (SEO) er supervigtigt for et website, da sitet herved opnår en bedre placering i Googles organiske søgning.  Det betyder, at sitet bliver fundet af rigtig mange potentielle kunder, hvilket genererer trafik og sidst men ikke mindst sætter sit præg på bundlinjen. Læs mere her: Ingen værdi uden trafik

 

Hvilken betydning får det for vores løsninger?

Det betyder, at vi kan fokusere på at udvikle fede løsninger, uden at skulle afse tid til at servere html-indhold til robotterne. Det er ganske enkelt med til at gøre løsningerne mere simple og dermed billigere at bygge :-) 

Tilføj kommentar

biuquote
Loading